Excuses voor te laat aangifte doen

Excuses voor te laat aangifte doen

Met de deadline van 1 april voor het doen van aangifte inkomstenbelasting weer in het verschiet, geven wij hieronder de meest gebruikte smoesjes weer voor het te laat aangifte doen zoals gehoord bij de Engelse collega’s van de Belastingdienst.

te laat aangifte doen

De volgende smoesjes en excuses zijn gebruikt voor te laat aangifte doen.

Deze excuses zijn daadwerkelijk gebruikt voor het te laat aangifte doen door Engelse belastingplichtigen.

  • Mijn goudvis is overleden (zzp-er in de bouw)
  • Ik had een ruzie met een koe (boer)
  • Nadat ik een vulkaan had zien uitbarsten, kon ik mezelf niet meer concentreren. (vrouw uit Londen)
  • Mijn vrouw geeft me de post niet (handelaar zzp-er)
  • Mijn man zei dat de deadline later was en ik geloofde hem.
  • Ik ben te druk geweest met de tour van mijn theatervoorstelling (schrijver)
  • Ik mag niet traplopen van de dokter en mijn aangifte ligt boven. (taxichauffeur)
  • Ik ben te druk met varen op mijn jacht en haal alleen de post op als ik aan de wal ben.
  • Ons bedrijf doet eigenlijk helemaal niks.
  • Ik ben te druk met de aangifte van mijn klanten zodat ik die van mijzelf niet kan doen. (accountant)

Op tijd aangifte doen

Het is altijd mogelijk dat u te laat aangifte doet wegens omstandigheden. De bovengenoemde excuses gelden echter niet! Doe altijd aangifte vóór 1 april of vraag uitstel aan. Als wij uw aangifte verzorgen, is uitstel altijd mogelijk. Komt het toch voor dat u niet op tijd aangifte kan doen, neem dan contact met ons op zodat wij u kunnen helpen.

4 januari 2014
Auteur Niek Pilgram

Terug